Kayıtlar

Nisan, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Ammar Mama Miss U..

Hehehe.... Miss baby2 mama yg lain jgk.... Erm, just nk update progress Ammar. He's a winner. Skg ni kira umur dia dh 5 bulan 9 hari lebih kurang. Sejak senin aritu, today is friday... Dia dok cuba jaya duduk. Berjaya! Tapi kena tongkat sebelah tgn. And korg tau dak. Dia boleh mengamok sakan semata2 tak berjaya lepas tgn. Lepas tgn jatuh lepas tangan jatuh. Hahahaha. Adoi budak ni... And dia tak menjulur. Dia tros angkat bontot. Aku ada share video kt keek dia buat pumping. Last 2 weeks kot. Hahaha. Rupanya dia nk bergerak ke depan tp tak mampu. So smlm aku amik2 dia, nursery dok ckp kt aku. Kakak, ammar dh boleh bergerak ke dpn, dh boleh menjulur. Oh my.... Cpt btol budak ni kot. Aku dok contemplating nk bli walker dia ke takmo. Seriously, susah nk buat keputusan. Mmg dok cr seat dia. Bkn apa, senang aku nk buat kerja kn. Kalu aku dok dapor tu tak tau tak nampk apa cerita kt dpn nu. Risau ja. And Ammar takmo sgt kene tinggal. Dia nk mama baring sbelah. Adohai. Huhuhuhu......

Lawatan Tapak Firdaus & Hafiy Part 6 (Last!)

Resim
Entry terakhir about the trip... So far aku happy dengan apa yg aku tgk..ehehh... Ase mcm nk print je. Pstu buat 1 album. Day trip for the kids 2013. Kah kah kah. Poyos u all mak diorg nih. Hehehehe.. Then diorg try main panjat2 nih. Tp tak berjaya kot. Takde pn gmbar kt atas. Heheheh Then dia buli cikgu. Baling bola kecik2 ni kuar kawasan. Rajin la cikgu dok kutip baling balik ke dlm.. Hafiy kissing the balls good bye kot. Hahahaha Sonok depa. Heheheheh Photog still following mamat nih. Hahaha. Basically smpai sini dia mmg all out sana sini dia pegi. Semua dia try kot. :D Ok finish.... :D

Lawatan Tapak Firdaus & Hafiy Part 5

Resim
Hahaha ni part paling best... This is just who HAFIY is!!! Hahahaahahahha...Kalau aku ade msti dh kene dukung tak kasik dia buat stunt mcm ni. Huhuhuhu Masa ni mcm best je mama takde. Bleh buat ape kita suka! Hahaha Then the photog like following him. Mmg tak diam dia. :D Then diorg main game yg mcm siti nurhaliza tu. apa tu.. Siti Oh Som ke apa tu ntah. Hahahahah Firdaus ni memang kepala segala permainan. Dia tgk kt tv main apa. Pstu die recreate balik kt luar. Ok sambung last entry next.

Lawatan Tapak Firdaus & Hafiy Part 4

Resim
Brato2  Seronok nya diorg main bendalah ni. Ni kt mana ntah. Ada die sebut tp aku tak igt. Heheheh Seronok la ada mcm2. Ada bola kecik2 tu. Ada gelongsor. Hafiy sgt eksaited dan sgt ceria.. Hehehhe :D Firdaus dh bosan kt tmpt bole so mencari aktiviti lain dh Hafiy dan bola dan jumperoo. Eh apa ntah nama bendalah bole lompat2 ni. Hehehe Dun care about anyone else... He's so happy... Photog tak amik gmbar pn takpe. Just, doing his thing. :D Cont. Next Entry. Daa

Lawatan Tapak Firdaus & Hafiy Part 3

Resim
Sambung dari entry lepas... Still otw keluar sambil bawak goodies. Abg pun dpt. Hafiy eksaited dpt goodies tinggalkan abang. Bese dia dok mengekor abg. Bergambar dpn giant bread! Aus nk pegang tgn adik, tp adik takmo. Hahaha. So cute..:D Still trying to let go off his hand. Hahaha. Hafiy2... Dlm bas. Very good boy. Dok elok je. Kalu dlm kereta? Abah takde plak tu? Omakai.. Huhuhhu Ok ni teacher atul. Teacher fav diorg berdua ni. Sama gk tugas ngn teacher ila kot. Tp teacher atul ni mcm lembut skit. Kalu tanya teacher mana paling baik? Diorg akan ckp teacher atul. :D So lunch at KFC. Standard la kn? Hehehe... Brekpes, sblm anto naik bas aku dh layan diorg mkn roti canai dlu. Huhuhuuhu....Takde gmbar anak2 kt sini. Tu belah kiri kecikk je Hafiy tgh minum air. Huhuhu Mamat yg pegang kepala tu adalah Hafiy. Then diorg cpt habis mkn. Hafiy mkn sikit. Mmg dia cerita dia takmo mkn nasi. Huhuhu. So ayam je seketul. So habis mkn dia pi main la kot. By this time, tros mcm byk gmbar diorg. Sbb di

Lawatan Tapak Firdaus & Hafiy Part 2

Resim
Masa ni macam ada sesi tayangan kt Kilang roti tu la. Mmg eksaited sgt budak2. Tgk la anak aku dok dpn2 skali. Hahaha... Ada la ni testing kot. Smpai tutup2 telinga. Ni antara slide presentation nya. Citela kot sejarah roti. Ada byk lg. Aku share yg ni je. Hihihihi Pstu brator plak nk kuar. Adik sentiasa di sisi abg. Konsepnya, abang jaga adik! Firdaus kalu bkn dpn aku ngn en. Shahrun ok ja dia jaga adik.Very protective. Dpn kitrog smpai kaki naik kepala adik. Hohohohoho... Firdaus ngn Hafiy kt sini dh tunjuk minat diorg berbeza. Hafiy suka benda2 mcm mesin2, benda yg ada button tekan2 jd apa semua. Firdaus suka BAKING!!! Hahahaha. So ni diorg gilir2 pegang doh roti kot. Hehehehe.. Layann Happy abang. :D So ni dh otw nk meninggalkan Kilang Roti. So dpt goodies. Eksaited anak mama. hehehe Ok sambung plak next entry. Daa

Lawatan Tapak Firdaus & Hafiy Part 1

Resim
Actually,the visit was on 26th of March 2013 ( Tuesday). But i just got the chance to update about it now. It has been an annual agenda for the kids since Firdaus was 4yo. He is 6yo this year. And this is his 3rd time going out to visit without parents. So since the first time, i never plan to go with them. My thinking was, i want them to be on their own. Well, there will be teachers to guide them of course. It's i want them to feel confident that they can do it on their own without me. Since 4yo, Firdaus studied dekat Tadika Tunas Harmony. For this time dia study dekat Tadika Perintis Wawasan, Taman Seri Emas Dengkil.  And then it hit me when sending them on the bus, one of the teacher asked me. "Puan boleh duduk sini sebab byk tempat kosong" "Eh, saya boleh pegi ke?" "Of course boleh, ramai parents pegi." "Eh takpelah, saya tak bayar lagipun." And on my way down the bus, i bump into many parents going with their kids. JELEZ NYERRRRR.. Heheh