Lawatan Tapak Firdaus & Hafiy Part 1

Actually,the visit was on 26th of March 2013 ( Tuesday). But i just got the chance to update about it now.

It has been an annual agenda for the kids since Firdaus was 4yo. He is 6yo this year. And this is his 3rd time going out to visit without parents. So since the first time, i never plan to go with them. My thinking was, i want them to be on their own. Well, there will be teachers to guide them of course. It's i want them to feel confident that they can do it on their own without me.

Since 4yo, Firdaus studied dekat Tadika Tunas Harmony. For this time dia study dekat Tadika Perintis Wawasan, Taman Seri Emas Dengkil. 

And then it hit me when sending them on the bus, one of the teacher asked me.

"Puan boleh duduk sini sebab byk tempat kosong"

"Eh, saya boleh pegi ke?"

"Of course boleh, ramai parents pegi."

"Eh takpelah, saya tak bayar lagipun."

And on my way down the bus, i bump into many parents going with their kids. JELEZ NYERRRRR.. Hehehee.. Lgpn aku ada plan time tu. So memang takleh join. Plan apa ntah. Aku pn lupe. Hehehehe.

So, since ada byk gmbar. Sebab aku subscribed dgn photog tadika ni. Aku share ler sini. Since selama ni memang takde apa sgt nk update pn ken. Hehehe. Yada yada ini semua poyo jer yg ada. So at least ni sumthing la ken? ken? Hehehe...

So ada 6 bahagian sumernye. Hohoho. Sj je nk buat part byk2. So layan. Mana yg aku tak letak caption tu means aku takde idea la ek. Kekeke...

So 1st pit stop is Beryl's Choc Factory. Alah dekat piang je kt Seri Kembangan tu. 1st time i've heard about this place is masa tu kerja kt UPM. Fina la slalu pi sini utk bli bhn2 nk buat kek. Eh yeke? Tp mmg dr mulut dia la aku dgr. Hehehe...


Sj aku share gmbar cikgu ni. Yg bj oren tu Teacher Ila. Hafiy will corrected my everytime i say Cikgu Ila. He wud go like. Bkn Cikgu la mama, TEACHER. Hohohoo. So teacher ni yg paling garang. Basically teacher ni mcm yg tukang ckp. Okkk anak2.. Jom makan. Ok anak2. Berator. So of cos la kena garang skit kan. :D. Dlm garang2 teacher, teacher tu jgk la dia sebut nya pun. Heheheheh

Ini plak Teacher Shikin. Dia ni pengetua merangkap owner tadika ni la. Dia yg akan monitor budak2 sama ada diorg follow sukatan yang dh disetkan atau tidak. Basically dia byk couching Firdaus la, sbb nextyear Firdaus dh nk masuk darjah 1. No dh bulan 4. Alhamdulillah. Firdaus dh boleh mula bc sikit2. Stakat Ini Ani, Ani ada bola tu bolelah. Hahahaha. Tp mgkn akan ada progress lg kn? Kita doakan. InsyaAllah....Tq Teacher Shikin... :D

So next pit stop is Kilang Roti High 5. Exactly sama ngn lawatan Firdaus masa dia 4yo. Takpalah mengulang. Tapi kali ni ada gmbar. :D

Ambik gmbar ramai2. Masa ni tak panas lg budak2 ni. Masam je muka aku tgk.. Hehehe
Posisi yg sama. Kita layan jelah.
Sama lagik.
Dn lagik. Haih.
Hoi bosan dh. Hahahahah
Ok ni last.
Ok mari kita tgk sambungan nya nxt entry. Hehehe. Daaa

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Use Tea Tree Oil To Combat Body Odor

Save Me

Dos Pertama: Program Pemberian Vaksin - Astra Zeneca - PWTC KL