Kayıtlar

Haziran, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Progress Rumah Taman Emas Dengkil 1

Resim
Let pictures do the talking: Contractor: ZAAR Entreprise Hiring since: 17th June 2013 Expected time to complete: Lepas raya - kami akan raya dlu la kirenye ;p Works in progress by ZAAR Entreprise: Porch tile Plaster ceiling wiring Toilet tile Grill - Wought iron solid Gate - Wrought iron solid grill (14ft) Concrete top Pecah bilik dapur Kitchen tile Tinted Autogate Our work in progress: KC Lampu Kipas Water Heater Oven Air Cond TV Curtain Railings

Dialog..

Siri dialog Pengantin Lama... Hohohohoo... Tarikh dirahsiakan (memang kompom le dh lupe bila kn. ehehehe)... Siri 1 Tv: Saya mula memasak umur 22 tahun Laki: Muda2 lg dh mula masak. Agak2 umur dia skg dh brape ek.  Bini: Cuba teka i mula masak umur brape? Laki: Brape? Bini: 25... eh 24 actually pasal blom birthday (mark tarikh laki-bini kahwin..kah kah kah) Laki: *Buat muka* Siri 2 Bini: Tingin la nk bli Mini Ipad ke, Ipad ke. Kita takde pn. Org lain ada je. Laki: Pi la amik balik Note yg you SEDEKAH kt adik u tu. Bini:*gelak guling-guling...... waaa sukati je dia ckp sedekah, igt bini dia ni pemurah sgt ke, well actually yg lawak tu, kalu aku pemurah pn, aku akan SEDEKAH kn brg2 dia. ahahahaha.. dh dia byk brg pstu tak pakai. I is rimas okeyyy...hihi* Siri 3 Berkisar pasal ipad lg. hahahaha.. maklumlah, duit kutu dh nk dpt ni. Mulalah mcm2 ken. huhu Laki: So, bila u nk dpt mini ipad u yg POYO tu?? Bini: *sukati je kan membranding kn kursus org? hohoho* Bini: Kursus tu KSU ta

Yuna – I Wanna Go Lyrics

He’s one in a million I don’t know when I’ll be seeing him again He wants to live in a city Move there and he was just seventeen, just seventeen But no I’m not prepared, no I’m not prepared My heart’s beating really fast, really fast But I wanna go there, but I wanna go there Lets walk a little further, you know I wanna be there I wanna go wherever, whenever you wanna go wherever you wanna I wanna go with you I wanna go wherever, whenever you wanna go wherever you wanna Can I go with you He stares so politely I’m best behaving when he’s walking with me, walking with me He likes taking photos in black and white They’re upon his walls, on his walls No I’m not prepared, no I’m not prepared My heart’s beating really fast, really fast But I wanna go there, but I wanna go there Lets walk a little further, you know I wanna be there I wanna go wherever, whenever you wanna go wherever you wanna I wanna go with you I wanna go wherever, whenever you wanna go wherever you wanna Can I go with you I

Paksaan

Resim
Biasanya kalau kita buat sesuatu kn kita sukakan pujian, gratituation dsb nya.. Kata pepatah: buat baik berpada2.. Buat jahat jgn sekali.. Tapi yg realitinya: buat baik ada maknak.. Buat jahat bila dh benci!  Eh mcm takde kaitan. Tp tu bkn moto hidup eh.. Hehehe Like aku suka jd kn mcm habit la. Kalau aku suka sesuatu tu, aku akan puji n ckp suka dekat en. Shahrun. Dia senyum, kompem la dia mmg suka kn. But, vice versa. He's naturally not like that... Adoi susah btol nk puji or at least ckp terima kasih.. Huhu.. Sblm ni mcm sedih jgk la.. Well dh 7 tahun kawin kot... Hoho so aku dh faham sgt... If aku nk then, aku just bgtau.. Kalau aku mengada.. And majuk tak tentu hala..dia punya majuk.. Astarghfirullahalazim.. Dun let me start ok hahahaahaha So this is what i usually do.. Dia pn dh paham dh.. Same goes kalu nak hadiah beday, hadiah anniversary bla bla bla..  Apa nak buat nasib...;) Lg 1 psl kitorg.. Aku la terutamanya.. Aku  terdgr bait lagu 150juta like tu.. Siyes sama plak aku

Jumaat yang barakah

Alhamdulillah.. Alhamdulillah... :D... Wahai anakku, Jikalau anda sering suka mengganggap orang-orang lain sebagai musuh, akhirnya mereka akan menjadi musuh kamu Segala tindak-tanduk mu akan mula mencurigai segala tindak-tanduk mereka kerana prasangka mu. Segala pertuturanmu akan bersifat menyindir menyebabkan mereka lebih cepat menjadi musuhmu. Maka elakkan sifat tersebut. Wahai anakku, Betapapun engkau benci pada seorang, tangguhlah dulu niatmu untuk memusuhinya. Engkau juga seorang manusia yang penuh dosa. Engkau bukan sekeping kertas putih. Orang yang dibenci mu bukannya sekeping kertas hitam. Kedua-duanya penuh tompok hitam atas putih. Jadi apakah layaknya engkau menganggap si dia lebih hitam dari kamu. Wahai anakku, Ingatlah, orang yang engkau benci itu juga pernah melakukan benda baik dan berkata-kata benda baik. Walaupun kata-kata baik dan benda baiknya tidak pada kamu, tapi ada orang lain yang mendapat kebaikan daripada sifat baiknya itu. Ia