Kayıtlar

Ağustos, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kesayanganku

Dear Iphone 4 tercinta... Aku cinta padamu since pandangan pertama.. Tapi apakan daya.. Ko membuat onar... Tapi aku akan merindui mu.. Seriously.. I will... Hey Iphone 5.. Come to mama... p/s: dalam mimpi yang tak pasti... *Bunyik cengkerik* krik krik.....krik krik... Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Ammar

Ahahaha tetibe sgt. Ada meeting lg 1 minit. Sedang pump n otak sedang blank. hohoho.. Just nk cite skit psl Ammar. Siyes rindu kt mamat sorg ni.. Abis la.. Abah konon nk separate tdo style ammar ngn mama. Sbb nenen susu cap gantung... Mmg kalu mama tak peluk jgn harap nk tdo.. Dh pandai pegang botol sendiri. Dgr suara mama otomatik tgn jd kebas. Mama kene pegang kn jgk botol tu... Dh 9 bulan OK.. Sgt pndai Auta tak kasi mama buat kerja. Kalu mama baring dia merantau2 kepelusuk rumah takpe plak. Hai budak ni... Suka keluar rumah... Merantau le tu. Kalu pagar terrbukak tak mustahil dia merangkak ke jln. Huhu Suka masuk bilik air dan main air.. Yer.. dia pndai main air pili yg terbukak... Suka jgk panjat tangga. Stakat ni blom lg diluar pengawasan.... Tp kdg tu siap nk undur. .Adoi mak anakkkk... Moga ammar tros membesar bagai johan.. Sihat sejahtera amin... Mama love u ammar. Miss u.. MUahh!! ok nk pi meeting .bai -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Rindu plak

Harini rindu macam2. Macam2 hal btol aku ni kan? Hehehe... Rindu kawan2. Rindu fesbuk. Rindu opis lama (of cos rindu kwn2 opis lama) ;p... Rindu kerja lama (ok sila jgn igt aku rindu kt lebih kpd fesbuk..haha)... Sebenarnya tetibe rindu nk update blog. Hohoho.... So tu yg update. Update psl rindu. Boleh? Boleh la. Sukati aku la kn blog aku. uwekkkk....... Arini ekceli ada jamuan raya tadika Aus n Hafiy... Ase besalah gila2. Aku tak cerita kt sini psl BAJU RAYA FAILURE utk tahun 2013 nan sebatang ni... Faul nye ialah mcm ni. En Shahrun la punye pasal. Ha ah mmg salah dia. Dia kononnya dr 1st year kawin dlu, takde baju raya pn takpe. Tp being me, mak aku tak pernah ok miss blikan aku baju raya. So kalu aku ada bj raya dia pn kena ada bj raya la. Lgpn mengikut sunnah pakai bj baru di raya pertama. Bg meraikan kemenangan. Bkn tak mampu. So mula2 tu mmg igt tak mampu sgt la. Aku pn dh mula redho ler pakai bj recycle. Tp Alhamdulillah... 7 tahun kawin.. 7 kali raya.. Ada je rezki tu. All

Rumah dan Office Baru

Alhamdulillah... Atas limpah kurnia Dia, aku dan family dah selamat berpindah..... Byk dugaan dan cabaran smpaikan aku n hubby dh tak larat nk layan dh. Begitu juga anak2. Smpaikan Firdaus confront aku and ckp: Mama boleh tak kita jangan pindah2 lagi? Hohoho.... Dan ada 1 bahaya. Bila kami masing2 ada menyimpan niat. 1 niat yang kami tak dpt nk gambarkan tahap bahaya tu. Hohoho... Dlu dok umah sewa, pasang niat nk dok umah sendiri. Dh dok umah sendiri pasang niat nk bli rumah atas tanah. Dah dpt umah atas tanah pasang niat lg nk dok atas tanah besar plak. Hahaha. Itu la manusia kn? Hehehe.. Tp alhamdulillah. Aku ase, aku dh cukop content ngn keadaan rumah sekarang. (Sebenarnya masa umah villapark dlu pun aku ase yang sama jgk. Mcm dh sempurna dh bg aku. tu bahaya tuh kalu pasang niat2 sebegini... huhuhu).... Org yg kemaruk pindah randah mcm kami ni, smpaikan kos pindah tu dh tak nmpk mahal dh. Allah... duit kn boleh dicari lagi? Hohohoho... Rumah Pertama - lepas kawin dekat Taman

Tempat Baru

Back in 2007, Aku dtg, org yg aku nak ganti tu tangguh, dan sempat couching aku utk jawat jawatan. High expectation from bosses sebab aku ada pengalaman kerja. Aku juga di couching oleh seorang yg aku ase agak perfectionist in terms of work. Bos yg pun agak perfectionist. Yg jumpa aku for the first time and ckp mcm2 isu displin masa, working attire, kerja kemas, bagus etc..... Now in 2013, Again aku dtg, dan org yg aku akan ganti tu tangguh. Ok kali ni, org tu sendiri yg perfectionist. High expectation from bosses sebab aku ada pengalaman kerja. Dan dia nmpk hebat pada mata kaca aku. Kalini seorg SA yg pandai buat programming. Malu aku SA yg dh lama tinggalkan programming...But still, kerja yg berbeza tp perfesionisto tu sama.... Again, Bos yg pun agak perfectionist. Yg jumpa aku for the first time and ckp mcm2 isu displin masa, working attire, kerja kemas, bagus etc..... So sekarang atas aku nak ubah diri aku menjadi lebih baik.... Perasaan takot, eksaited, risau, interesting,