Rindu plak

Harini rindu macam2. Macam2 hal btol aku ni kan? Hehehe...

Rindu kawan2. Rindu fesbuk. Rindu opis lama (of cos rindu kwn2 opis lama) ;p... Rindu kerja lama (ok sila jgn igt aku rindu kt lebih kpd fesbuk..haha)...

Sebenarnya tetibe rindu nk update blog. Hohoho....

So tu yg update. Update psl rindu. Boleh? Boleh la. Sukati aku la kn blog aku. uwekkkk.......

Arini ekceli ada jamuan raya tadika Aus n Hafiy...

Ase besalah gila2. Aku tak cerita kt sini psl BAJU RAYA FAILURE utk tahun 2013 nan sebatang ni...

Faul nye ialah mcm ni. En Shahrun la punye pasal. Ha ah mmg salah dia. Dia kononnya dr 1st year kawin dlu, takde baju raya pn takpe. Tp being me, mak aku tak pernah ok miss blikan aku baju raya. So kalu aku ada bj raya dia pn kena ada bj raya la. Lgpn mengikut sunnah pakai bj baru di raya pertama. Bg meraikan kemenangan. Bkn tak mampu. So mula2 tu mmg igt tak mampu sgt la. Aku pn dh mula redho ler pakai bj recycle. Tp Alhamdulillah... 7 tahun kawin.. 7 kali raya.. Ada je rezki tu. Allah tu memang maha besar. Allahuakhbar!.......

So, masa raya baru ni. Aku dok la kemas bj melayu en. shahrun. Ni masa nk decide wether nk bli bj raya ke atau tidak la. Rimasssnya aku berterabur seluar bj melayu dia. Psl dia dok pakai baju je. Suar takmo. Ketat la longgar la. Mcm2 alasan dia. Semak tau tak. Nak je aku sedekah kt sesapa. Hohohohoho....

So kebetulan teman mak aku pi jackel. Lalu bli la kain. Kononnya kain yg aku pilih tu cantik la. Tetibe dpt idea. Bling.... Buat bj je. Takyah buat suar. En. Shahrun bkn pakai suar pn kn. Raya pertama je. Ye raya pertama je. Lepas tu raya haji ke, pi solat jemahat ke. MEMANG DIA AKAN PAKAI BJ JE. So suar2 baju raya tu mmg pakai SEKALI JEEEE.. eee geram tak? Hehehehe. ok2... balik pada story the mory asal k.. ehehe

Yg pelik nya idea aku tu - decide sorg2. En shahrun busy kerja masa tu. AKU DECIDE ANAK2 aku pn ikot bapak dia gk. Sedondon la katenye. Perghh tekad ni. Anto le kain tu pi tempah. Tempah kt makcik en. shahrun je. Murah pn murah...

Alih2 masa pi amik baju dh siap. Aku baru terfikir. Baju dh siap ni ok... Takkan anak2 aku pn pakai bj je? Takde seluar. Bapak dia takpela. Mmg jenis tak kisah. Lgpn sblm kitrog kawin dia mmg jenis koboi mcm tu pn mmg baju je suar tak seragam. So dia mmg tak kisah. En. Shahrun pn yela kan 6 kali dh raya pakai seragam. Tetibe kali ni. Eh mana seluar? HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA... teng teng teng......

Tp boleh cover lagi la kefailuran nya itew... En. Shahrun smpt bli suar dockers kaler ijo.. Dgn muka bolayan n slumber. Nampak ok je. Well, aku punya mata mmg sentiasa nampak dia ensem dan macho. Pakai spender ngn tie pn macho kot. Hahahaha... So dh ok la tu...

Skali raya pertama, Firdaus and Hafiy komplen. Yelah masa membeli kain waima menempah baju dan baju siap. Diorg apa ada hal kn. Masa pakai bj la br diorg nk perasan nye. Mama... mana seluar nyaaa? Siap kene pujuk2 plak pakai suar jeans. Suar ijo slack pn tak smpat bli. Huhu. Yela tahun ni mmg takde plan2 nk bli bj raya budak2 tu. Psl baju raya tahun lepas melambak tak berpakai pn lg. So bila nya nk kuar bli suar ijo. Ada kuar jgk, wiken2 tu.. Tp tak jmpe ijo yg sesuai. So ambik ko pakai suar apa ada. Hohohoho. Kesiannye anak2 aku...

Eh.. Aku terbecerita raya plak kan. Nanti la aku upload gmbo. Ade. 2 3 keping. Selebihnya mmg malasss nk amik. Hehehehe...

Eh.. Ada yg nk dengo ke cite raya aku? Aku tau Hannan is my most loyal reader. Setiap kali lepas bc msti komen..tak pn tros gtalk. Loyal gila ok. Aku tabik... :D

So..... smlm... aku blom kuarkan lg bj ijo tu.. Firdaus dh sound aku. Mama, firdaus takmo pakai bj ijo tu masa jamuan raya pasal xde seluar. Bijak n memilih ok budak tu. Tros ase besalah gila kt dia.. Ok tahun depan mama berjanji takkan sawan mcm tahun ni lg. Huhuhuhuhuhu...

Tros pilih2 bj raya tahun lepas. Aus nk baju sama kaler ngn Atip sepupu dia. Anak buah en. shahrun... Mana ada kaler oren nak. Huhuhuhu. So tahun dpn kene tanya kak lin dia tema kaler apa. Nak samekan ngn Aus ni. Huhuhuhu... Kaler coklat plak.. Raya 2 tahun lepas.. Aus dh tak muat pakai.. So raya 1 tahun lepas je 2012... Tu pn dh senteng2 dh. Sian anak mama. Nasib la hafiy mmg mama bli kan besarr gila... So hafiy ngam2 la...

Pstu pg td dok tanya mana songkok.. Mana sampin. Semua takde. Kasut raya pun takde...

Aduhhh tros ase besalah...

Gila tahun ni aku ngn en. shahrun zuhud n koboi...... Serba serbi kekurangan kot. Hohohohoohohohohohoho...

Sila dtg beraya umah aku.. Langsir pn takde... Hohohohohohohohoh...

Siyes aku tak tau nk gelak tawa ke nk nangis. Tp jauh sudut hati kelakar pn ada....

Bkn apa.. Serba kekurangan tp kami sekeluarga happy. Takde rase kurang pn. Cuma anak2 la.. Ase malu ngn kengkawan. Diorg ade aku takde. Dr segi keperluan tu mmg cukop je...... Pstu budak2.. Ada duit raya, ada bunga api.. Dh ok dh kn.

Tp kenapa ek? Mcm zuhud gila plak tahun ni? Kira cmni aku ase. Aku ase diri aku compang camping serba kekurangan. Tp ase berkilau2.... Gitu la. Hahahaha..cmne nk ckp tak tau nk intrepret..

Tp pagi td masa Aus mintak sampin n songkok tambah mlm td dok pilih2 baju dia nk pakai. Mmg tamparan lah utk aku. Zuhud2 jgk... tp jgn ler seksa anak2 kn.

Ok2 Aus, Hafiy, Ammar. Tahun depan mama akan pakse abah simpan duit byk2 and tumpu utk anak2 dan baju raya k. Insya Allah.......

Sekian tu je nk share. huhuhuhu

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Use Tea Tree Oil To Combat Body Odor

Save Me

Dos Pertama: Program Pemberian Vaksin - Astra Zeneca - PWTC KL