Kayıtlar

Eylül, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Greedy 2

Ok sambung. Sori geng ingat kan haritu nak tulis sampai habis. Skali kene hijack henpon. Huhuhuhu.... Aku sambung kt sini - tempat kursus... This whole week im gonna be here.. Berkursus. :D.... So 2 option taxi. 1 limpahan kasih sayang. atau. 2 academic oriented - stagging place for kids. As in, anak2 la. Aku tak tau utk 7 yo and above pasal anak aku masih 6 yo n below. Tp hati aku kuat berkata. Tempat yg academic oriented sesuai utk budak 7 yo n above. Still too early utk my sons. Huhuhuhu. Esp Hafiy... Firdaus ok.. But still, dia mcm balas dendam kot masa ptg2 amik tu. Makin notty makin susah nk handle. Sbb one whole day they all tired of everything already. Bila balik mama n abah have to accomodate with their right n their needs plak. Adoiai.... Tp being mak bapak. Kalau anak2 kene buat jgk. Anak2 kne buat jgk. Nak2 plak diorg kecik lg. Bole la tekan.. Tp kesian la anak2 tu tekanan. Ye dak? Huhhuhu.. Itu la aku ckp greed mak bapak. Nak anak2 berjaya. Nak anak2 begitu. Nak anak

Greedy?

Dan sewaktu dgn nya. Penah dgr korean drama: the golden empire... Then u might knw wht i mean..:D.. Xde nk ckp byk. Kekdahnya, kalau kita nk ckp psl greedy.. Tak semestinya kita ckp psl bussiness man.. Tak semestinya psl empoyee yg tamak nak gaji byk, bonus and etc.. Tak smestinye psl anak yg berebutkan harga mak bapak.. Subjek tak semestinya fokus utama! Itulah maksud aku.. Paham? Tak paham lagi? Dlm xterkait, aku mengaitkan jgk dgn persoalan di bawah... Then maybe u'll get the clearer picture on what i mean.. Sbg mak bapak.. Utk kita stagging kn anak2 disebuah tmpt.. Mana 1 kita pilih? Tempat yg tumpahkan kasih sayang yang anak kita dun mind at all kita hantar kt situ.. Atau tmpt yg limpahkan dgn pelbagai aktiviti pembelajaran.. 1. Anak kita biasa2 je, tapi happy... 2. Nampak improvement dr segi knowledge tapi tak berapa happy.. My 6 year old son, mmg ok... He improves a lot! Compare dgn 2 tahun dia pi sekolah kt tmpt lama.. Tapi dia sgt happy.. Belajar mmg tak brapa pandai