Greedy?

Dan sewaktu dgn nya.



Penah dgr korean drama: the golden empire... Then u might knw wht i mean..:D..



Xde nk ckp byk. Kekdahnya, kalau kita nk ckp psl greedy.. Tak semestinya kita ckp psl bussiness man.. Tak semestinya psl empoyee yg tamak nak gaji byk, bonus and etc.. Tak smestinye psl anak yg berebutkan harga mak bapak..



Subjek tak semestinya fokus utama!



Itulah maksud aku.. Paham? Tak paham lagi?



Dlm xterkait, aku mengaitkan jgk dgn persoalan di bawah... Then maybe u'll get the clearer picture on what i mean..



Sbg mak bapak.. Utk kita stagging kn anak2 disebuah tmpt.. Mana 1 kita pilih? Tempat yg tumpahkan kasih sayang yang anak kita dun mind at all kita hantar kt situ.. Atau tmpt yg limpahkan dgn pelbagai aktiviti pembelajaran.. 1. Anak kita biasa2 je, tapi happy... 2. Nampak improvement dr segi knowledge tapi tak berapa happy.. My 6 year old son, mmg ok... He improves a lot! Compare dgn 2 tahun dia pi sekolah kt tmpt lama.. Tapi dia sgt happy.. Belajar mmg tak brapa pandai.. Tp dr segi emosi.. Aku satisfied!



Well aku bkn lah susah nk dipuaskan hati pun.. Tapi aku jenis yg memerhati.. Itemised everything.. Dan aku igt aku bolayan.. Rupanya dlm kepala otak aku ni dok take note je perkembangan anak2 aku.. Huhuhu...



Ok on sekolah baru.. Very disipline.. Academic oriented sgt... Blaja blaja blaja.. Jadual jadual jadual.. Rigid dan strict.. My four yo son.. Shocked with this.. He misses his old place very much.. Even dh masuk bln 8 ni ha.. Dia masih menangis pg sekolah.. Smpai aku ase dok menghantar dia dlm penjara.. Bkn nk kata sekolah dlu tu bagus sgt.. Tp cikgu dia penyayang.. Smpai skg dh nk dekat setahun sekolah baru.. Kalau ckp teacher mariam still kenal... In term of emotion needs.. Affections.. Cukup.. Aku dpt tgk anak2 bahagia happy.. Well groomed..



Bila blk kerja pn tak susah sgt nk melayan.. Well mmg diorg dh biasa pampered kt sekolah lama.. Sigh..



Sekolah baru?



Firdaus? Memula sakit gk.. Xleh nk fit in.. Tp being the eldest son.. Dia cpt menyesuaikan diri.. Dia improves a lot! Dlu kne tusyen kt rumah br la nk dpt satu2 perkara.. Now he did it on his own.. He's able to read by june.. Now he's able to read english.. He cant read even can pronounce a B on january! Smpai aku igt anak aku disleks..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Use Tea Tree Oil To Combat Body Odor

Save Me

Dos Pertama: Program Pemberian Vaksin - Astra Zeneca - PWTC KL