Kayıtlar

Ekim, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Salam Jumaat - Minggu Berdarah

Resim
Ini pendapat aku lah..  Astargfirullah al azeem.... Kejadian pertama - Pelajar 15 tahun yang mempertahankan maruahnya sehingga dibunuh, dimasukkan ke dalam beg dan di buang pulak.  Kejadian kedua - pegawai bank ditembak semasa menjalankan tugas.  Kejadian ketiga - Seorang penjual rokok yang siko, menikam ala rambo 4 mangsa. 2 parah dan 2 meninggal dunia . Kejadian lain yang juga melibatkan kematian - empangan di Cameron Highland. Pecah ke melimpah ek? Hehehe, tak fokus sgt time brite. Kejadian sebelum minggu ni - motor yang eksiden di Putrajaya tu. Aku terpanggil untuk menyeru sekalian rakan pembaca blog aku. Tak kisahlah korg memang kawan aku tau sekadar singgah nk baca. Sorry kalau aku agak poyo... Tp aku rasa, sudah masanya kita keluar dari kelompok pemikiran dunia ketiga. I'm not talking about politics here, cuma aku rasa wajar ada sedikit keterbukaan dalam pemikiran kita. Aku pun ada kekurangan juga sebab terlalu terbuka dalam pemikiran. Aku pun ada egois aku sendiri. Tapi sam

Life

Ok kali kedua dh tulis. Nampak sgt aku boring benar harini kn? In fact, mulut aku pun tak berapa diam. Mcm2 aku ckp mcm2 otak aku fikir.  Dun know why. Tapi harini mmg mcm2 jadi pun. Mcm semua benda pun memerlukan aku fikir. Aku mcm dh naik gila ke? Nauzubillah.. Huhuhu.... Benda2 yg jadi tu bkn lah ada kaitan ngn aku secara langsung atau tidak. Tp benda2 tu membuatkan aku berfikir, merasa simpati dan mcm2 lah perasaan. Ok la aku nk pegi solat. Br nk solat zuhur. Huhuhu. -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Ketenangan

Laut, Biru, Udara sepoi-sepoi, Pandang, Hadam... Tenang.... Tarik napas lepas.. Bukak kerja, bukak blog,  Bukak kerja, bukak fb, Bukak kerja, salah buat kene buat balik.  Tarik tapas lepas... Laut, Biru, Udara sepoi-sepoi, Pandang, Hadam... Bc balik kt atas smpai bawah.. Sabaq naa... Huhuhuuh -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Poyo

EEeeeeeeeee geramnyer geram nyerrr... Dekat suami sendiri.. Hahhahaa..... Eh gelak plak.... Kita ajak pi jln2 takmo. Sombong byk kerja la apa la... Pstu kita dh komit ngn tugas tetibe dia plak ajak pi jln.  Pstu kata kita plak poyo... Eeeeee geramnyerr... Hehehe..  Saje je nk gedik... Release tensen jap.  Eh nk buat mana 1 dlu nieh.... Huhuhuhuhu -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Hujan

Hujan rahmat 2 3 hari ni kan? Alhamdulillah... Bagai membasuh segala luka Bagai membersih segala dosa... Wallahualam....InsyaAllah... Sejuk dan nyaman je dlm hati. :D Skg ni pagi2, en. shahrun mcm otomatik bgn, solat turun dapo buat brekpes utk anak2. Hohohohoho. Bagus kn? Siap basuh pggn mlm td bagai. Huhuhuhuhu.............Aku mcm berterima kasih sgt sgt.... Harap aku buat sume mmg tak buat la. Stail aku ngn en. shahrun dlu. Mana smpt buat buat. Mana tak terbuat biakan. Hohohoho....(Kain bj atas sofa melambak tak berlipat nih. Kain baju kerja en. shahrun melambak tak bergosok nih. Huhuhu) Tu mata en. shahrun dh sakit sgt la tu. Last2 dia buat.... Mana yg aku smpt tolong aku buat kn la.... Tp skg dh jd mcm tugas utama dia. Sbb mmg dia je yg dok buat. Hihihi. Aku uruskan anak2.. Dr mandi smpai siap. Beg2 anak2. Anta amik anak2. Layan anak2. Susukan anak2.  (cewah sj je nk bg nmpk byk kerja aku, hohoho) Melegakan beban isteri tu sunnah Rasulullah saw kn? Itu memang perwatakan da

Tuhan Aku Terbiasa

Tuhan aku dh terbiasa   Balik rumah tv ku menayang wajah-wajah merah kuning hijau Kartun Kartun Kartun   Menayang tendangan-tendangan padu Bola Bola Bola   Aku tak tahu lagi apa cerita terkini Tak tahu lagi siapa hero terhebat Heroin tercantik   Aku dah terbiasa   Tuhan aku dah terbiasa   Kadang-kadang hati pantas hendak berkongsi rasa Tapi aku matikan niat   Kadang-kadang tangan pantas menari-nari kehendak hati Tapi aku padamkan tarian   Aku tak betah lagi berkongsi hati nurani Marah, Sedih, Kecewa atau apa-apa pun   Tuhan, aku dah terbiasa   Pergi ke pejabat, aku mahu disalami, diciumi dan disayangi   Balik dari pejabat aku mahu ditenungi, dicari dan dibutuhi   Aku dah terbiasa   Aku tak rasa ada yang kurang   Aku bersyukur   Lalu aku buntu   Andai aku pergi dulu, Aku belum betul betul bersedia berdepan dengan realiti aku seorang yang penuh dosa   Tapi kalau mereka meninggalkanku?   Bagaimana harus

iPhone 5s - 50 juta tahun lagi.

Resim
MOBILE PHONE APPLE

Tolong Jgn Beritahu Anak Buah Saya

Few dah boleh bernapas. Alhamdulillah.   Dh pndai bwk diri dh kt tmpt br.   HAHAHAHAH dh dokek 3 bulan br nk menyesuaikan diri. PUIIIII sgt. ;p...   Anak2 buah masing2 dh ada tugas sendiri. Perghhh diorg mmg tak bernapas la kot.   Ada kerja aku buat. Ade kerja aku delegate. Tak semua aku delegate.   Tibe2 kerja yg aku buat dh settle kowtim.   Ada kerja lain ke? Ase mcm ada. Tp di mana ya? Oh emel lasweek tak abis check lg. Hohohoo..   Sgt poyo kn? Nk update blog?   Ammar dh boleh jalan 2 langkah - usia dia 10 bulan sminggu. Jatuh bgn jatuh bgn. Nnti dia dh fully walking aku update lg ek? Ada sesapa kesah? Hohohoho...   Ammar dh tumbuh gigi 4 batang. Last thursday tumbuh sebatang. Alih2 arini nmpk kuar 4 btg. Aku ckp ngn teacher as usual smlm lg dia dh nmpk. Hpmmphhh.. Takpelah. Redho la Ammar ada awek br ken. Hehehehe...   Firdaus dh boleh baca komik. Sikit2 aku bacakan english word. Ntah dia igt kt tak ntah. Ayat dia, Firdaus dh igt ada dalam ot