Kayıtlar

Kasım, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Sorry Ammar

Resim
Smlm mama tak sihat.   Mama dpt rasa susu mama mcm kering.   Ammar nangis mlm td time nk tdo. Pujuk2 lama2 br dia ok. Mama dh tergerak nk bancuh kan susu dh mlm td.   Sorry ammar. Allah nk uji kita kot. Lately mama asek demam plak. Mama happy n content ngn kehidupan sekarang Alhamdulillah. Tak ada yg kurang.   Cuma masa always kill me... Asek tak ckp masa. Berkejar ke sana. Berkejar ke sini. Pace very the laju. Huhuhu....   Nnti kita bli cup. Ajar ammar minum air masak. Huhu.   Ok bai. I love u sayang. hehehe -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Anda Byr Cukai Anda Tolong Negara

Anda patriotik. Aku tak boleh blah dow. Sekian. -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Kek Keju Meleleh

Resim
Bukan nama sebenar.. Eh memang nama dia laa.. Kikikiki Kek Keju Meleleh Bhn2 Utk Kek *100g tepung hongkong/tepung kek *60g tepung jagung *1 sudu kecil baking powder 1 sudu besar ovalette 100g gula kastor 4 biji telur 2 biji kuning telur 50ml air sejuk/susu cair 75g mentega cair Cara Membuat 1)Ayakkan dahulu bahan yang bertanda* 2)Mixkan semua bahan di atas kecuali mentega cair. 3)Pukul sampai gebu baru masukkan mentega cair.Sebatikan. 4)Bakar dalam oven pada suhu 160c-170c selama 45 minit @sehingga masak. Untuk Cream 250g cream cheese 120g susu pekat manis 50ml Susu Cair/Susu Segar/UHT Whipping cream *Mix semua bahan dia atas hingga sebati,adunan ini memang cair.(bagi yg nak cair lg,tmbh lg sedikit Susu Cair/susu Segar/UHT Whipping Cream ye) Untuk Hiasan 1 buku (250g) cheddar cheese,diparut  Cara penyediaan 1)Kek yang masak tadi sejukkan dulu kemudian bahagi pada 2 keping,tuangkan cream cheese di atas kepingan pertama. 2)Lapiskan dengan kek,tuang semua baki cream cheese t

Education Anak

Sabtu lepas ada ujian diagnostik Muhd Firdaus. Alhamdulillah next year dah masuk darjah satu.   Tak risau pasal nak beli kelengkapan, walaupun bajet takde sbenanye. Almaklom lah bonus masuk bulan 1. Adoi ai. Bkn tak bersyukur. Tp kena korek2 la kn. So setelah bincang2. Ini la gunanya simpanan hari tua anak yang telah dibuat. Terpaksa korek situ la. So tu psl tak risau. Tp kesian la. Sepatutnya simpanan tu utk dia masuk U nnti kan. Huhuhu. Poyo sgt bape tahun lg pun nk masuk U nyer. Hahahaha.   Saba lah en. shahrun yer. Bini u ni memang poyo. Sblm u kawin ngn i u dh tau kn i mmg poyo. So redhokan aje ler. Adoiainyepunnn. Hehehe...   Lebih risau psl ability dia sbenanye. Tulehhh.. Masa dia 4 years. Langsung lantakkan situ jer. Actually, masuk anak 3. Mmg education anak2 aku agak mengabaikan ler. Huhuhu. Dlu slalu gk ler, ptg2 buat tusen itu la ini la.   Untung sgt Hafiy tu mcm cpt tangkap jugek and dia lebih berdikari dari abang dia.   Dpt mak cmni. Hazab uols nau

Primevere Boutique

Salam semua, Adik i ada buka online boutique. Sudi2 la singgah yer. http://primevereboutique.blogspot.com/ Tq for your support. Hiks.