Kayıtlar

Ocak, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Abah Kata Tak Boleh

Abah set, Firdaus blanje RM2 je sekolah pg dan RM2 je sekolah ptg. And that's it.   Firdaus komplain tak ckp. Lalu mama sisip duit syiling tambah lg singgit supaya jd RM3..   Bli air Vitagen RM1, Nasi lemak/NasiGrg/Bihun RM1... Kdg2 kalu nak tambah, tu yg tak ckp lg RM1. Tu yg mama terkesian tu. Huhuhuhu....   Tp abah kata no. Firdaus nangis2 Abah muka kelat. NO. Bukan kami tak mampu.. Tapi this is for you juga Firdaus. One things is, you have to know. This is your limit. And we don't want to overwhelm you with leisure.   Kalau tgk muka dia, mama kalah lalu kesian. Tp kalau berterusan mcm ni, smpai bila Firdaus tak faham erti duit tu sesuatu yg perlu dicari, jadi bukan untuk dibazirkan.   Lama2, Abah kasi muka. 'OK! Hari jumaat abah kasi lebih RM1. Hari JUMAAT jer!'   Firdaus tunduk... Tapi dia masih kecil. Kalau melawan pun masih secara halus dan dgn tangisan jer. So masih mudah utk slow talk and pujuk. Masih boleh dilentur. Masa ni la kan nk

Expenses

Kita dah bentang bajet Februari... Anda sudah? Hohoho... Ni byran transit, skul, nursery. Xcampo lg pampers susu etc.. Donia donia. Huhuhuhu ---------- Forwarded message ---------- From: Aku Date: 2014/1/21 Subject: To: En. Shahrun Expenses bulan Feb:RMxxxx   Firdaus = xxx Transit : xxx xxx : xx xxx : xx Van : xx Ammar xxx Hafiy xxx ------------------------------------------------------- Nak highlight kat sini... 4 angka uols...   I is pengsan seketika...   Ok thx bye -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Soalan Cepu Emas...

Grr.. Hahaha. Sakit hati tau dgn budak2 ni.... Firdaus: Mama dlu mama kecik2 suka tgk wayang cerita apa? Dalam hati: Ni mesti refer cerita2 kartun nih.. Assumption jela. Takkan nk mention citer Sembilu, Sembilu dua tiga empat dan Sebulu kot. Wakakaka.... Anyway, aku dlu kecik2 takde tgk wayang. Smpai aku dh agak besar, boleh pi tgk sendiri ngn adik2 dan kawan, br aku pi tgk. Ayah n Mak aku tak pernah bwk. Simply because Ayah aku tak suka, Mak aku pun malas layan. Hehehe... Tapi tak suka takde plak halang aku nk pi tgk. Aku pn tak tau dr mana aku dpt sawan tgk muvi. Sikit2 nk tgk muvi... Jangkit sawan tu kt En. Shahrun... Sbb En. Shahrun pun mana de layan muvi sgt. Layan pn sbb nk join ngn member. Kalu tak, kire mcm tak sporting la kn. Pi layan LOTR, haprak tak paham. OK slumber kutuk laki sendiri... Harry Potter? What is that. Hahaha. Aku pn dh terberjangkit sawan laki sendiri. BOLEH aku blur tgk HOBBIT. Ni citer psl aper nih? Hohohohohoho... Tp tak puas ati korek2 lepas tu paham jgk l

Comel tak Comel..

Resim
Tgh cari idea nk populate data yg user nak. Dlm pada tu bila fokes, ase mcm down.. Demotivated psl mcm susah je.. So bila terfikir benda2 apa saja dok fikir benda tu plak.. Tah apa2. Sgt tak fokes.. Byk benda dok line up ni. Huhuhuhu....   What eber.. Oh lupa nk buat nota perbincangan last monday. Huhuhuhu....   Anyway.. Smlm hari keluar sepanjang hari. Gila penat.. Tp best.. Anak2 pn tak meragam psl seronok. Paling seronok mlm pas magred join abah lepak surau. Ada ceramah apa ntah. Diorg seronok skg lepak kt surau. Psl kwn2 sekolah mostly akan ada. Ada la kawan nk pung pang pung pang.. Tp sejuk perut mak, bila kawan2 huha2 diorg tuh. Wpn SUPERMAN, paling hero seantero kampung... TAPI SOLAT tetap diutamakan... Eceh br sekali nmpk budak2 tu kecoh2 nk solat, tros chop budak2 tu Pencetus Ummah kn. Harus lah. Umur br 7 Tahun.. Msti la masih tak pandai nk berlakon atau menipu. Ye dak? Hehehehe....   Kesahnya smlm, tgh lepak2 kt surau... Tgk la peel budak2 ni berlari2, terjer

Tazkirah Sempena Maulidur Rasul - Sejarah kelahiran Nabi...

Nabi Muhammad dilahirkan dalam keadaan Yatim karena ayahnya, Abdullah meninggal dunia kira-kira 7 bulan sebelum beliau lahir. Ketika beliau lahir, Atok nya yaitu Abdul Muthalib memberi nama Qustam : Namun ibunya, Aminah, berkata kepada Abdul Muthalib : ”Dalam mimpiku aku diperintahkan untuk memberi nama Muhammad.” maka Abdul Muthalib pun mengumumkan nama cucunya itu dengan nama Muhammad. Masyarakat Arab Quraisy merasa heran karena nama itu tidak lazim dikalangan masyarakat Arab ketika itu. Ketika di tanya tentang hal itu, Abdul Muthalib menjawab : ”Aku berharap agar ia dipuji Tuhan di langit dan dipuji manusia di bumi”. (Dalam bahasa Arab, Muhammad artinya orang yang terpuji (dipuji)). Kelahiran Nabi Muhammad Saw Nabi Muhammad saw lahir di Makkah pada hari Senin tanggal 12 Rabi’ul Awwal tahun Gajah dalam keadaan yatim. Penamaan tahun Gajah berkaitan dengan peristiwa pasukan Gajah yang dipimpin oleh Abrahah, Gubernur Yaman yang ingin menghancurkan Ka’bah. Namun sebelum sampai ke kota Ma

Jumpa sedara

Resim
Sejarah ungka ni, barang rampasan. Lalu letak park dekat paya indah wetland. Diberi makan oleh pekerja2 kat sini. Jadi jinak... Tp sian..baby lg..kecik je... Bdk2 ni suka la... Hehe Sent from Samsung Galaxy Note

Hafiy Number One

Tiap2 pg... Msti drama takmo mandi takmo gosok gigi.. Tp bila dh mandi tros ceria...   Sejak consume lysine with multivitamin, selera mkn dh ok skit. Tp ni stok dh habis, mama pn tak smpt pi restock, mcm kurang skit.... Asek taksmpt je nk mengunjungi alemendee la lu tu. .. huhuhu....   Sejak 2 menjak ni, ada moms yg anta anak kt SK Dengkil, nmpk Hafiy anta abang pi sekolah. Smlm repot comel jln terkedek2 dh la kecik... Harini nmpk dia tgh ngunyah Roti Milo. Kekekek.... Setia anta abg...   Ptg2 balik, ikut abg main beskal plak. Wpn dia jeles abg dpt beskal br... Tp lama2 dia content jgk main beskal lama - masa bli beskal dia dlu pn abg jeles, tapi kami pujuk pujuk biarkan. Lama2 content sendiri. Takde beskal baru pn, best jgk kalau dpt main sama2. Minta2 anak2 tau la. Materialized adalah bkn segala2 nya. :D....   Setiap mlm khamis, dan mlm jumaat, anta abg pi ngaji. Smlm, abah ajak anta naik beskal. Jauh jgk kena berkayuh. Tp Hafiy enjoy it very much...   Much to m

Mana Anak Ku??

Jeng jeng jeng...   Kul 1215 tadi dpt call ticer...   "Fatimah!! (bunyi cemas).. Firdaus tak naik van nih, akak van cari merata pun tak jumpa dia!!"   dlm hati : eh kan br kul 1215. Dia balik kul 1250. Sy confirm sgt waktu balik dia.   "Ticer, Firdaus balik kul 1250 kn?"   "Eh entahlah akak van ni kata dia tak ada ni?"   "Ok2 takpe kak, saya balik skg pi carik dia sekarang jg... Takpe2 Tenkiu ticer"   dlm hati : eh mana nak cari anak aku ni? Mana plak dia pergi. Takkan br darjah 1 dh pandai jln2 keluar sekolah. RISAU NYER..   *Muke pucat* capai kunci kete, henbeg n pi jmpa anak buah ( BERLARI OK )... Eh akak nak balik, van call ckp anak akak tak naik van. Smbil tgn try call van tp tak dtp...   "Ha? Tak naik van? Ish kemana pulak, kesiannya. Ok ok kak..."   Berlari menuju lif. Kring kring....   "Kak, Firdaus tak naik van?" - tekan butang lif..   "*gelak2 ketawa manja*" -

**New** Still by Jennifer Lopez 100ml Edp Spray ~ Full Size Retail Packaging

Resim
100% Brand new with box and sealed like purchase at retail counter. Authentic by Jennifer Lopez guarantee.. *****Macam best kan?? Mcm murah kan?? Ase mcm nakkk jee... :D A floral fragrance for women Clean, fresh, calming & alluring Top notes are white pepper, mandarin orange, rice, apple, earl grey tea Middle notes are honeysuckle, orange blossom, freesia, jasmine, lily of the valley Base notes are sandalwood, musk, amber, iris, pepper. Still by Jennifer Lopez 100ml Edp Spray Retail Price : RM280++ 1x Ready Stock + Poslaju add RM7 WM, RM10 EM -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Minggu Pertama Persekolahan Darjah 1 - Firdaus 2014

Resim
Alhamdulillah.. So far semua nya berjalan lancar. Except mama yang mcm tacing sana sini. Hohohoho... Hari Isnin Selasa tu takda apa sgt la. Still dok kt tadika mcm biasa. Masih di tahun 2013 kan... Nmpk dia still mcm kanak2. Uwaa tak sangka dh masuk darjah 1. See, mama tacing lebih kan? Huhuhu Hari Rabu cuti tu mama habiskan masa untuk jahitkan lencana dan name tag Firdaus. Senget benget. Last2 abah take over. Mama takde bakat. Abah mmg berbakat jd sure rumah tangge. Hohoho. Tp kalu mama sorg2 kerja, anak banak mkn megi jela kan. Hahaha. So abah kena kerja. Sure rumah sure rumah bagai bahagi sama rate le ken. Kui kui kui... So Day 1 at skul. Mama cuti.. Kt bawah ni takde gambau firdaus. Pasal sokmo anak mama suka brato dpn2. Dr dlu lg dia mmg cmtu. Semua nk cepat. Like mader like son. Huhuhu... Ni sekolah agama plak. Firdaus 3 from depan tu.. Mula2 mmg dia dpn skali. Bila cikgu announce. Yg tinggi kt blakang. Dia pn move kebelakang 3 tapak. Tgk kt blakang tu ramai je yg ketot2. Tp dh a