Kayıtlar

Şubat, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hafiy's Number One - P2

Previouse post here . Chewah ada part-part pulak. Aku ase Hafiy ni memang kanak-kanak yang special. Mind me, Puan Mimah yang tulis pasal parents over say psl anak2 depa. Kah kah kah. Dh kena tegoq pn still nak ngaku gk anak kami pandai kn? Hehehehe... Ok, utk cover line, bukan aku nk canang anak aku pandai beno berbanding anak org lain. No no no no. Dun get me wrong. Eceh. Tapi cuma, peel Hafiy ni lain sgt dr peel Firdaus. Firdaus mcm ni. Tapi Hafiy mcm lain plak. He got to say at least something in his every moves, choices. Almost every single thing. Contoh. Kalau nak mandi, tak mau basah rambut. Nak sabun yang bau mcm ni. Dia akan voice out kehendak dia. Mcm Firdaus, dia voice out juga, tp pendekatan dia mcm 'lembik' sikit. Hafiy lain, dia very strong and bold dengan choices yang dia buat. Masih boleh dilentur, masih boleh dipujuk. Tapi susah sikit. Contoh macam semalam, entah apa dia gaduhkan dengan abah dia. Sampai Abah terpaksa naik tangan. Dia still nak melawan, walaupun

Short Gateways : Melaka

Resim
Long due gateways.. Hehehe.. Gmbar senget2 malas dh nk betulkan... Bio kan jela...  Excuse me la pakai bj tah pape kan. Mmg tah pape la.. Bj tu balik kenduri.. Tuka pakai sua je.. Huhuhu... Ujung bulan lepas, ada 2 kenduri. Aisey nk pi yg mana ni. Tp mmg dh plan dlu nk pi Melaka, siap dh book bilik bagai.. Br tau ada 1 lg kenduri. 1 Melaka. 1 Gombak.. Aisemen... So terpaksa drop gombak.. Psl jauh sgt mcm tak smpt. Pg tu Firdaus ada kelas. So memang tak smpt... Huhuhu... Masa dh gerak nk smpai melaka dpt mesej.. Eh ke masa dh kt Melaka, masa tu fon weng. So mmg takleh dpt mesej.. Lama tu br boleh br dpt check mesej tu. Kepada yg berkenaan. Aku mintak maap byk2.. Huhuhu Smpai kenduri tghari elok pengantin nk berarak bersilat bagai. Pstu cau balik. Nmpk la kengkawan opis. Sapa nampak aku je tego. Sapa tak nmpk aku seru dr jawooh jela. Hehehehe...  Balik tu menuju ke tmpt persinggahan... Tdo bagai pstu kuar la bejalan skit. Mmg niat nk bwk bdk2 jalan la kn. Sempena mak bapak diorg pokai dr

Fwd: LA Coffee KOPIKO

LA Coffee Halal yer. Kalau search dekat web pun emulsifier tuh, kalau from source of vegetables it's halal. Yang tak halal kalau dari source haiwan. Tapi dah dia clarify kata dari vegetables, toksah nk was2. Tolong cari hadis, sifat suka nk was2 tak kena tempat ni, boleh merosakkan ummah. Cari sendiri .Aku malas nk korek. pUi Sekian Wasalam. AKU BUKAN USTAZAH MAUPUN BERLAGAK SEBAGAI. PUI. ;p ---------- Forwarded message ---------- From: consumer < consumer@inbisco.com.my > Date: Tue, Feb 4, 2014 at 7:08 PM Subject: RE: LA Coffee KOPIKO To: Siti Fatimah Khairiah M Amin < sitilemon2@gmail.com >, consumer@mayora.co.id , consumer@inbisco.com.sg Dear Ms Siti Fatimah,   Thank you for your feedback.   We would like to clarify that emulsifier (E472e) is of  vegetable oil based and our Kopiko L.A.Coffee is certified halal by Majlis Ulama Indonesia which is recognized by Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).  We do not utilize animal based emulsifiers.   For fur

'Nude' Nasi Lemak - Chef Wan

As in.. Nasi Lemak TELANJANG.. Adeh.. What a bad name.. U might read the original stories here and here . Yes mimah! Aku googled the story because i read you post. Hehehe.. And i quote: “The fact that our national career doesn’t take pride in providing our so-called most famous Malaysian breakfast that we boast about (agong-agongkan), being proud of it all over the world. To showcase this on an international flight without the proper cucumber and kacang as well as anchovies makes this Malaysian breakfast look really poor. “We, Malaysians, surely know the quality of nasi lemak, with its choices of lauk-lauk (dishes) that goes along with it, but hey... what about all the international travellers?” Aku cuma nk ckp kt sini. Aku pernah dpt breakfast nasi lemak. Cuma aku lupa Air Asia ke Mas, tapi dpt je fried achovies, nuts and cucumber. Tp berasingan la kn. Sebab nasi lemak tu derang kena panas kan dlu. Ok entry aku takde point pn sbenanye. Yang penting aku ase Chef Wan tidak bernasib bai