Short Gateways : Melaka

Long due gateways.. Hehehe.. Gmbar senget2 malas dh nk betulkan... Bio kan jela... 

Excuse me la pakai bj tah pape kan. Mmg tah pape la.. Bj tu balik kenduri.. Tuka pakai sua je.. Huhuhu...

Ujung bulan lepas, ada 2 kenduri. Aisey nk pi yg mana ni. Tp mmg dh plan dlu nk pi Melaka, siap dh book bilik bagai.. Br tau ada 1 lg kenduri. 1 Melaka. 1 Gombak.. Aisemen... So terpaksa drop gombak.. Psl jauh sgt mcm tak smpt. Pg tu Firdaus ada kelas. So memang tak smpt... Huhuhu...

Masa dh gerak nk smpai melaka dpt mesej.. Eh ke masa dh kt Melaka, masa tu fon weng. So mmg takleh dpt mesej.. Lama tu br boleh br dpt check mesej tu. Kepada yg berkenaan. Aku mintak maap byk2.. Huhuhu

Smpai kenduri tghari elok pengantin nk berarak bersilat bagai. Pstu cau balik. Nmpk la kengkawan opis. Sapa nampak aku je tego. Sapa tak nmpk aku seru dr jawooh jela. Hehehehe... 

Balik tu menuju ke tmpt persinggahan... Tdo bagai pstu kuar la bejalan skit. Mmg niat nk bwk bdk2 jalan la kn. Sempena mak bapak diorg pokai dr tahun lepas tak berkesudahan ni, mini gateways yg cheapo ni pn boleh lah. 

So memula bejalan ke Kapal Selam buangan Jerman. Sabo jela. Igt Malaysia ni Disposal Country ke? Huhuhu. Apa nk buat. Nama pn 3rd World Country. Huhuhu...Tp ok jgk la. Buat muzium ramai jgk dtg melawat. Tp tak tau la balik modal ke tak. Sebab proses angkut dan letak kt Melaka ni Malaysia tanggung sendiri. Untung Jerman. Diorg nk dispose, kita amik br yg diorg takmo dh. Huhuhuhu. Masuk kena Rm5 utk 1 Family. Dewasa RM2.. Kanak2 RM1..Hafiy n Ammar tak kena charge.










Lepas lepak2 duduk kt kapal selam. En. Shahrun bwk pi melawat A Famosa. Hahaha. Dr aku kecik sini jela pegi kalu nk jalan2 kt Melaka. Tp takpela. Setiap kali pegi pn masih rasa facinating.. :D.... Stroller tu mmg meant utk bwk Hafiy psl dia still nk berdokong... Patah pgg mak bapak ko Hafiy.. Huhuhu... Tp Ammar yg eksaited nk duduk situ. Br aku perasan. Ammar tak pernah dok stroller. Dlu masa dlm pantang adalah. Umur dia 2 3 bulan cmtu kitrog jual stroller dia. Psl dia takmo dok situ.. And aku pn lg selesa jln dokong pakai carrier je. So bila dia nmpk stroller, tros dia mcm nk. Hahaha. Aku kalu boleh nk jual jgk stroller Firdaus n Hafiy ni.. En. Shahrun tak bg. Semua brg nk jual dia kata. Tah ase semak plak letak dlm bilik stor. Hihihihi...











Aku ase Hafiy ni mcm ada tokoh je jadi model. Dia pandai melakonkan watak2 yg aku pn tak sure watak apa. Tp ada jela gaya dia. Dlu2 masa pi KK. Lamaa dlu masa dia kecik lg. Umo dlm 2 ke 3 tahun cmtu la. Dia termenung jauhhhhh sgt tgk laut. Aku ngn En. Shahrun mmg suka perhatikan dia. Dia mcm spesies pelik skit. Hehehe. Sbenanye bkn pelik, tp budak2 ni perangai mmg lain2 kan. Itu la namanya identiti masing2. Hihihi. Tu pn tak tau kn? Hehehehe...

So mlm tu kami lepak naik Boat kt Sg Melaka. Eh tu ke nama Sg tu tah? Kt bandar hilir tu..Rm 10 dewasa. Kanak2 tak pasti. Pun Hafiy n Ammar jg tak kena charge rasanya...
 Ammar sgt sgt sgt eksaited. Sukaaa.. Tp  masa naik ni standard 45 minutes. So half time je dia suka. Masuk separuh masa kedua. Dia takmo dh. Tak bole blah dh. Ahahaha. Adeh bdk ni.... 1 kerja plak nk pujuk2 dia...






Mlm tu hilang ingatan plak kitrog mkn kt mana. Oo kitorg mkn kt yg Mall besar tu. Pahlawan Parade ke apa ntah. Tgk kedai makcik tu biasa and kecik je.Tp ramai mkn situ. Skali mmg sedap.... Lepas mkn situ br ler naik boat tuh.. Pstu smpai otel Firdaus mintak abah bli burger plak. Bagus en. shahrun skg. Sgt sabar layan karenah anak3 huhuhu...

Esoknya..  En. Shahrun dh plan nk mkn kt Muor rupenye. So dr Melaka kami berpatah balik ke Muor. Smpai kt jln nk masuk Kg sendiri. Tutup muka takot sedaraku nampak. HAHAHAHAHA.. Sorry la tak pat singgah. Ni short gateways je. Huhuhuhuhuuhuhu...

Ya Allah first time mkn sini bwk ketiga2 Abdul ni... Diorg suka and mkn byk. Termasuk En. Hafiy yg paling susah mkn tu... Ammar pn beriya mkn Mee Rebush... Br la tau Ammar boleh mkn wpn pedas... Hafiy pn suka Mee Rebush tu. Tah apa nama kedai tu tp berdepan ngn Stesen Bas Muor. Kalu lalu situ tgk kedai mkn yg ramai org berkumpul. Tu la kedai nye. Stail Muor ni pg2 dh mkn Satay. So kami order Satay, Mee Rebush dan Lontong. Lontong dia pn tak bleh blah sedap... Firdaus bertambah smpai buncit.. So puas ati la mkn kt sini.. Boleh pegi lg..

Setel brekpes kami pn pulang. Smpai Dengkil Tghari... Tros prepare2 esok nk keje skolah sume..

Mini gateways yg best. Alhamdulillah... :D

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Use Tea Tree Oil To Combat Body Odor

Save Me

Dos Pertama: Program Pemberian Vaksin - Astra Zeneca - PWTC KL