Kayıtlar

Nisan, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Pinochio Versi Hafiy...

Resim
Tetibe ada bahan nk menulis. So tulislah.. Tapi ada kerja ni. So i'd make it short... So satu malam, Hafiy pulak nak bercerita pinochio dekat mama. Tukar tros versi pinochio mama... Lebih pendek.. Tapi dia tak puas hati 1 benda.  Ok so mcm biasa, Gapetho potong kayu, buat patung budak2 lelaki. Then budak lelaki nama pinochio tu pun nk pegi sekolah. Amik buku, pencil, pemadam, pembaris (yes dia listkan satu-satu) masuk dlm beg.. Pinochio jalan2, jumpa kawan ajak main taman.. Pstu pinocio pun cakap : "Kita takmau pi main, kita nak pi sekolah nak blaja rajin-rajin, nak jadi pandai, pastu nak kerja, boleh kasi duit kt bapak kita" OMG...... Pstu pinocio pun pergi sekolah, balik sekolah bapak dia pun gembira, pastu pinocio pun jadi budak sebenar...tak jadi patung dh. Kawan pinocio yang tipu bapak kwn pinocio.. Pstu hidung kawan dia yg jadi panjang, jadi ranting, ada burung terbang2.. OMG.... Alaaa tapi, bila bapak pinochio nak kena telan dengan ikan paus mama? PENGSAN!!!! @#$@#

Kisah Pinochio....(Versi Mama)

Resim
 Kisah Pinochio versi Mama Siri satu: Gapetho seorang tukang kayu. Suatu hari Gapetho menjumpai batang kayu yang sangat besar. Lalu beliau mengambil sedikit dari serpihan kayu itu untuk membuat patung kayu seorang budak lelaki. Dari kepala, badan sampai kaki dan tangan. Rambut dan baju serta topi. Akhirnya siaplah patung seorang budak lelaki yang sangat comel. Patung itu seakan-akan sorang budak yang berusia 6 tahun. Selepas siap Gapetho mengukir dan memasang patung kanak-kanak lelaki tersebut, beliau pun masukkan dalam Almari dan masuk tidur.  Esoknya, ketika bangun, beliau mendapati anak patung itu boleh bergerak dan bercakap.  Gapetho sangat gembira dan menyediakan peralatan persekolahan lalu menyuruh patung tersebut yang digelar nya PINOCHIO supaya ke sekolah. Pinochio secara naturalnya seorang budak yang sangat nakal. Dalam perjalanan ke sekolah, dia berjumpa dengan ramai kawan-kawan. Tetapi kawan-kawan pinochio tidak mahu ke sekolah sebaliknya terus ke taman permainan untuk berma

Legoland-ISMS-&WhatNot

Life is sooooo busy... Poyo kan? Well read me to know details about poyo ness. Kah kah kah.. Not in the mood of writting thou. Tp rindu gk nk coret2.. Xbergambar. Sbb opis ni blog fesbuk. Gmbar kt fesbuk. Lgpn tak bersungguh aku nk amik gmbau2 tu. Tah pape. Hahahaha.... Benci sbb asal gmbar family je kecik.. Halus.. Nyampah.... Stakat nk share gmbar perkataan LEGOLAND.. Berlambak kt internet. Hahahahaha.... Mls aku nk layan... Ok la aku bg point form jelah eh. Tu la namanya sawan. Kalau dh sawan tu takde benda nk menulis pn nk menulis gk... En. Shahrun sukalah tu ada bahan nk gelak kn aku. Huh! Hehehehe.. ;p Kitorg pi Legoland, bli package dr Mattafair aritu. RM1000 include: Hotel : Ada 1 king size bed, 1 bunk bed ada 3 tmpt tido. atas, tgh dan bawah.  Brekpes for 5 (3 adults n 2 kids ammar free. ;p) Combo tix for 5 jgk. Ammar extra RM10 dpt pampers utk dlm air - Combo tix boleh pi waterpark or themepark silih berganti selama 2 hari. Berbaloi-baloi kan? Sept ni ada lg matta fair. So nk