Kayıtlar

Mayıs, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

The Kid's Progress

Firdaus Masuk pertandingan, tak tau la nasyid ke, choral speaking in bahasa arab ke. Tapi adalah benda yang dia kena hafal. Being Firdaus, dia kalu bab menghafal ni memang laju. Tapi sebenarnya dia tak paham pun. I know, sepatutnya tak boleh macam tu kan? I, being a bad mother, tak boleh nak betulkan bende tu lagi. Sedih! My bad... huhuhuhu... So blom sempat translatekan benda tu untuk Firdaus lagi. Tapi masa dia cerita tu, hari yang sama dia announce dia and kawan baik dia Adam Husin dipilih untuk masuk. Saja lah mama sebut a few names (mama being very infeority complex huhu) diorg tak terpilih. Tros kembang kempis idung mama ko ni nak. Hahaha. Ntah apa2. So kena suruh dia sebut balik ayat yg dia hafal tu then translate kan. Dh masuk hari ke empat plan nk buat tp tak buat2. It was last Friday Firdaus mentioned it. Tapi hari2 mama soh ulang. Pasal takmo dia lupa. Tp mama sendiri tak ingat2.........   Hafiy As usual sgt lah byk benda yg dia explore. And slalu jadi anak yg pali

Peel org berpuasa

Just a short note. Sejak akhir2 ni mind set cm kekanak skit. Bersabar jela anak2 n suami ngn mak/ bini diorg nih. Huhuhu.. Kene ganti puasa. Xleh puasa hari2. Asek tak larat. Etc. Blom ptg dh fikir nk mkn apa. Ok tu lumrah... Tp kali ni LEBIH TERUK...  Tetibe jd GRUMPY... LAPAR LAPAR LAPAR... Iman di dada berkurangan kah?  Wallahualam... Bersabarlah wahai kesayangan ku... Huhuh... Ok bai. -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Bukti Hafiy anak abah

Resim
Do you know that Facebook has ability to suggest a person by his/her previous photos? Well now you know. I've seen it for several times. I also wonder how did facebook knew this person is who? At first facebook detected a face when there is a face inside a photo. Next thing you know, it give you suggestion and names. Scary? But that's just technology people! Hehehe.. But today, i'm quite amused by facebook ability. I was just about to tag my kids on recent photos that i post. Not reason. Saja2. And when it come to Hafiy's face, look at what facebook suggested! Totally anak abah isn't it? Wpn he wud totally denied it many many times. He wud go like... "Hafiy takmo sama ngn abah, Hafiy nak sama ngn mama.." Sorry nak, you memang totally Banjarian.. Case closed.. Hahah!