Kayıtlar

Haziran, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Peperiksaan Pertengahan Tahun Firdaus

Of cos la aku tak reveal. Dan kalau tak reveal of cos la tak bagus sgt. Hahahaha....   But story behind the results tu, sumthing yang aku ase worth telling. Echewah....   Firdaus macam paham kot aku tak happy ngan result dia. So mana-mana yang dia dpt 90++ tuh dia bawak kt aku, mcm bg bunga.. Macam mana mama? Happy tak? Sabau jelah.. Hohoho.....   Lepas tu aku ada buat sedikit ulang kaji, tak lama pun sekali imbas jela. Mana yang dia salah tu aku tanya dia, pstu tgk dia sebenarnya bukan tak tau, tapi dia tak paham kenapa benda tu begitu. Smlm dpt kertas Maths. So dia salah part Bahasa. Contoh: 2 dan 7 ialah 9. Kalau cikgu bagi soalan 2+7 dia jawab betul 9. So dia tak paham ayat tu. So aku explain la smlm. Pg td dlm kete aku tanya, laju je dia boleh jawab. Dia dh tak payah kira pakai tgn dh. Otak dia dh boleh calculate. Alhamdulillah. Mcm tu la Firdaus, dia agak slow skit. Tp once dia grab sumthing. He'll become a fast learner. InsyaAllah...   Adalah a few moms dek

Jiwang Pagi : All Of Me lyrics John Legend

Resim
Hadoi, lately kepala otak mmg tak brape nk centre. Risau benor En. Shahrun nak pi otstesen. Mula2 kata 3 hari. Ok la takpe 2 mlm je. Pstu tetibe kata 4 hari plak.   *Pengsan*   Lately En. Shahrun behave sangat. As Sobarun nya pn semakin tinggi sikit. Yela, nak jaga hati la tu kn. Hehehehehe. So selalu la jiwang2 terlebih. Tersentuh skit mana-mana teringat En. Shahrun. Ternampak lelaki yg ensem skit ( boleh? smpt lg tu cuci mata.. ahaha).. Tingat En. Shahrun... Tah pape skit... Tapi mcm sesuatu moment yang mcm best kot? Tah laa....   So pg td, tak semena dgr lagu ni... Boleh menitik air mata terkenang En. Shahrun? Ok la kn. Terkenang suami sendiri. Kalu terkenang eron ajis ke, tak ke haru.. Euwwww dia dh tua ok.. Takde lg so far artis baru yg dpt mengantikan eron ajis... Mgkn aku dh bertaubat skit kot. Hahaha.. Lantak pi... Layanzzzz   All Of Me lyrics John Legend  All Of Me lyrics [Verse 1:] What would I do without your smart mouth Drawing me in,

2014 Thailand Tour

Ya Allah best giler! Tu je ungkapan yang paling sesuai. Tenkiu En. Shahrun.. Walau pun nak pi kerja kena mintak duit belanja.. Huhuhuhu Day 1 - Sabtu (31st May 2014) Bertolak dari Dengkil jam 3:30am. Saja gerak awal idea en. shahrun!) sebab nak mengelak panas kt tgh2 jalan. Breakfast kt Bukit Semanggol. Singgah tesco mana ntah kt perlis kot. Budak2 dok tanya BILA NAK SAMPAI NI. hahahahahha. Jawoooh lg nak ooi... Pstu kitorg pusing2 area Changlun kot? Cari2 nak buat Insuran kete plus cari tempat lunch. Siyes kosong je kawasan kiri kanan nak ke Bukit Kayu Hitam punya Malaysia's exit to Thailand (Sadao). Dlm kul 12 cmtu kot, lepas buat insuran. Insuran kena bagi salinan roadtax- kitrog amik yg utk 9 hari yang paling minima, untuk kenderaan jenis 1.5 cc cos RM14. Cheapo right? Utk bawak kete. So ok la. No choice lagi pun. Then kitrog lunch dekat tepi mana ntah, nama restoran Redza. Nama dh la tak gempak. Tp sodap plak. Masa ni budak2 dh mcm tak keruan. Mkn takmo duduk diam takmo. Come