Kayıtlar

Kasım, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Majli Penyampaian Hadiah Muhammad Firdaus...

Resim
Alhamdulillah.. Usaha dalam less than a month ago, cepat betul dapat habuan nya. Efisyen jugak la cikgu dia buat kerja. Tapi yang amat-amat bahagia, siapa lagi kalau bukan mak bapak budak sekolah tu. Alhamdulillah.. Pagi tu 19 November 2014, aku memang dh plan nk half day. I wasnt expecting much. Aku dah tau Firdaus dapat no.7. But keputusan dia, ok-ok jelah. Memang banyak sangat peningkatan dari peperiksaan pertengahan tahun, but still, kalau nak compare ngn orang lain.. Jauh sangat beza kot... Tapi, SK Dengkil ni, dpt Sekolah Baiah tau. If u know what i mean? Sekolah biasanya akan dpt Baiah tu kalau dapat pencapaian terbaik dalam UPSR contohnya kalau sekolah Rendah. Macam dah masuk level2 Sekolah elit la(Blom masuk lagi MACAM nak masuk ;p). Kalau nak cerita pasal SEKOLAH ni mcm-mcm jenis sekolah seluruh Malaysia nih. Hihi.. Actually, hadiah kecemerlangan ni, untuk push Firdaus forward lagi. InsyaAllah...Sebab kwn2 lain mesti pun berlumba-lumba jugak. Dia naik pentas untuk Sekolah Keb

Borak Pagi

Assalamualaikum, Lama betul tak menulis kat sini kan? Entah kenapa hilang idea. Lagipun, kawan-kawan yang biasa singgah aku tengok busy masing-masing jarang singgah jenguk sini. Aku tau Puan Che Hannan yang paling rajin singgah. Sorry Hannan. Busy yang entah apa yang busy nya entah. Kat office biasalah kan. Neverending tasks. Kat rumah, tak ada laptop, tak ada internet. Harapkan dataplan henpon. And henpon plak sentiasa kene rampasan kuasa anak-anak. Aku memang nak reduce kan anak-anak pegang fon/gadjet. Antaranya aku sendiri kenalah kurangkan pegang jugak. So- takpegang maka tak cinta lah. Wakaka... Anyway, aku just nak share apa yang aku borakkan pagi tadi dengan anak-anak. Malam tadi, Hafiy suruh aku cari tajuk ni dekat youtube- yer dia buat ayat sendiri. Aku dapati Hafiy ni intelek dia memang lain macam sikit perkembangan. Mula-mula perasan dia suka perkataan2 yang bagi aku BOMBASTIK untuk usia dia. Contohnya macam - BERPERIKEMANUSIAAN, MENGANDUNGI.. sumthing like that. Yang bila a