Kayıtlar

Temmuz, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kerja Suami atau Kerja Isteri?

Haiyoohhh itu pun nak jd isu ke.. Well. Benda tu takkan habis ok. Just look at your parents. They're still fighting about it till the end. But both loves each other no matter what. Ok la tu topik lain, topic about surfacing how you feel about your partner... Aku ase isu ni kerja sapa ni kerja sapa no issue la.. Apa yang penting KERJASAMA. Tp skali skale dlm hati tu mesti mcm. EHH balik2 aku.. Balik2 aku... Contoh mcm suami la.. Ehh asek2 aku je yg sidai kain.. Dia buat apa. Contohhh terdetik dlm hati dia kan... Cuba dia voice out kan kata hati dia.. Isteri plak kata. Ehh tu dh memang kerja suami! X ke jd isu tu? Sakit hati... Bottom line is, somebody NEED to finish it up. Contoh mcm sidai kain la. Dok sibuk mempersoalkan sapa buat sapa buat last2 tak buat. Gitu. Dh tgh buat tu buat jela siap kan .Sentap sekali sekala tu normal lah. MANUSIA BIASA KOT... Bkn isu isteri tak ikhlas ke, suami lepas tgn ke. ISU tu takkan pernah habis. Point nya skg. Kalu nak bahagia buat jela. Berkerjasa

Pengalaman Mengajar Anak Berpuasa

Tak aci sikit sebenarnya. Tapi nak share jgk. Hihihi.. ;p.. Firdaus - Darjah 2 - Dia dh masuk tahun ke-3 nak berpuasa. Minggu pertama memang mencabar. Mcm baru belajar berpuasa. Sikit2 nak air. Sikit2 nak buka. Tapi Alhamdulillah, by puasa ke 4 5 macam tu dia dah steady sikit dh. - Susah jgk kalau nak kata dia ikut pengaruh kawan. Sebab ada je kwn2 dia (baru darjah 2) tak puasa. Allah hai, budak lg. Bdn masing2 pun kurus kedenking. Tak payah la paksa2 sgt. InsyaAllah. Kalau parents berpuasa, istiqomah membentuk anak, anak tu pasti akan berpuasa. - Aku sediakan setiap kali berbuka dan bersahur, sebotol air (500ml je).. Tu je botol yg aku ada. Tu pun aku baru je belikan utk dia. So mula-2 tu susah jgk dia nk habiskan. Lama2 like a pro. Dia sendiri yang tanya mana botol dia.  -Selain dari monitor n pastikan DIA MINUM AIR BANYAK... Aku jgk dpt tenangkan hati aku dgn cuaca panas skg kn. Risau jgk kena heat wave ke apa kan.  - Tp Alhamdulillah.. Aku ase minggu pertama tu je cuaca masya Allah

Treining Oracle Lg

since 2012. 3 kali dh attend. mcm2 topic n focus.  kira setahun skali. one of the most interesting training which i like. tp on third one ni. during Ramadhan.. Ya Allah ngantok nyeeee..... Today last day for the current course.. Lindungilah aku.. Jgn la aku tertido.. Plisssss... Ok bai. -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin