Kayıtlar

Mayıs, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Love is UNEXPLAINABLE..

Nobody ever would explained what love truly is.. You gonna misspelled every single details you are trying to spill No can do.. It can never be true.. No to mention true love, never exists, like when you watched it in the movies. It hurts, it does hurts.. Though with a totally different ways..  different angles.. different perspective.. Thus, the truth about love is different.. from different angles.. different person.. As for me... It will always insatiable.. It will always remain demanding.. Even as careful as we can be, we will still be hurting one another.. But as god will,  we will stay true to each other, love one another.. InsyaAllah...  -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Kesilapan

Manusia biasa mana boleh lari dari kesilapan. Benda tu kan lumrah yang tak boleh dielakkan dan tidak disengajakan. Yang masalah, bila manusia lain tak boleh terima kesilapan orang lain. Contoh nya Siti Nurhaliza menyanyi ke laut. Adalah sebab-sebab nya tu. Dia kan manusia. Cepat je ada yang kutuk. Down kan orang tu. Entah apa punya attitude entah. Kutuk sana. Kutuk sini. Tak payah carilah kesilapan orang. Mesti akan ada! Sebab dalam dunia ni, tak ada sesiapa pun yang perfect. Kadang-kadang dah habis elak pun, ada juga. Tak boleh elak. Boleh lebih berhati-hati je.  Kadang tu hampa, sebab dah berhati-hati tapi jadi juga. Terlebih hampa, sebab semua prevention, precaution dah buat, tapi jadi juga. Mana nak tau. Kalau benda dah nak jadi. Haih! -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Besan..

Resim
Dia ni memang selalu ada. Besan detected. Rajin ko ek fazi, walaupun jauh di mata dekat di blog gituu. Hehehe. Hai Fazi. Eh ko kan tu? hehehehe. -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Struggles

Allah sedang menguji saya. 1. Tak ada phone - no big deal. 2. Tak dapat bercuti oversea - no big deal. 3. Tak dapat beli perabot mewah - no big deal. 4. Tak ada maid - no big deal ( hahaha. teringin jugak rupenye ek? ;p) 5. Tak ada air cond dekat hall - no big deal. Tapi untunglah... 1. saya ada suami 2. saya ada anak-anak 3. ibu bapa saya dan suami hidup lagi 4. adik-adik saya yang hormati saya 5. adik beradik suami yang hormati saya 6. kawan-kawan yang sentiasa ingatkan saya 7. ada rumah untuk berlindung, membersihkan diri, beristirehat bersama suami dan anak-anak 8. ada kereta untuk memudahkan urusan harian saya 9. ada internet 10. ada kerja tetap - makan pakai lebih dari cukup walaupun tak mewah 11. sedang dalam semester akhir pengajian peringkat sarjana Alhamdulillah..... Alhamdulillah.... Nikmat yang mana lagi yang saya dustakan? -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Down

Ase down la 2 3 harini. Server Down.. Mood Down.. Mental Block.  Harap tak berpanjangan.. Amin. -- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Drainage Bag Seorang Perokok

Resim
-- Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin

Love Stories

Aku dah mula skeptikal dengan Love Stories. I have just one word : BORING.... Yela, umur aku pun dah berapa, dah tak berapa sesuai kot! (Bluwekkk)... Secara realitinya, drama dan kenyataan jauh berbeza. Dunia 'Too Perfect'; 'Too Easy'; 'Too Plannable'.. Tak sama langsung macam reality. Dalam sesebuah drama, mesti ada Hero dan mesti ada Heroin. Dalam kehidupan, mesti ada kerjaya yang bagus, duit yang banyak dan tidak terkesan langsung dengan kegawatan ekonomi. Kebiasaannya, Hero mestilah kaya. Kalau tak kaya pun, mula-mula miskin, tapi dengan bakat yang terpendam, tak lama tu jadi kaya. Dan kalau kaya tu, terpenuhi dengan bakat yang tak tertampung. Buat apa pun POWDERFUL. Pasti kaya dan banyak duit dan mampu menanggung apa sahaja yang diinginkan oleh Heroin. Apa sahaja! Oh my god, sangat BUKAN REALITI! Heroin pulak, tak perlu kaya. Tapi punya hati yang GOLD. Terima apa sahaja kekurangan sekeliling. Menjadi seseorang yang sangat patuh, observant dan absorb (hadam

warkah untukku hakim

Resim
Aku pernah terdengar lagu ni lelaki yang nyanyi. Tapi aku tak tau sapa. Masa tu tajuk lagu pun tak tau. So harini dah tau, rupanya akim yang nyanyi. Allahuakhbar, memang kena ngan suara dia. Mula-mula aku dengar tu lagi mendayu2. Macam lagu lamunanku tu. Aris Ariwatan eh? Ahahaha. Kenangan sungguh lagu tu. Tapi masa lamunanku tu takde kenangan la kan ngan sesapa, sebab belum pandai bercinta. Ahahaha. Lawakkk... Lagu ni mendalam sangat erti katanya, tu aku macam suka. Dia macam terperangkap dalam cinta ngan seseorang yang tak cintakan dia, ke macam taknak dgr ckp dia ke, tapi orang tu pun sebenarnya cintakan dia. Tapi macam tak sebulu la ngan dia kot? Lebih kuranglah. Sama macam situasi Stacey ngn Akim. Bukan Stacey takmo dgr ckp Akim, tapi masa tu kan diorg tak sama agama. Lepas tu pulak, masing-masing, carrier wise tengah busy meletop2 sangat. Serius, sejak diorg kawin, Stacey mengandung, plus dah bersalin ni, Rindu jugak dengan beliau. Lagu baru dia tak pernah tak wow aku. Huhuhuhu.