Kayıtlar

Nisan, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Currently I've Been Listening Too...

I've been lately keen to these songs. Most of them, does not related to me, but i'm just enjoying the sound of it. Maybe because of the lyrics, because of the situation, idk. I just loves them and been singing them on my head over and over again. Though, i did not memorize the lyrics.  1. Menang - Faizal Tahir Aku harap En. Suami aku, tujukan lagu ni untuk aku. Tapi... Well, being more mature myself. I will let this to rest. But, i still have hopes.  2. Di Matamu - Sufian Shuhaimi Lirik dia memang macam ek ele lah sikit. Sufian macam salahkan EL buta-buta. Mula-mula aku geram jugak lah. Haha! Tapi lepas tu Fatin Afeefa buat cover lagi ni. Sedap kot suara Fatin. Mmg win lah. So aku pun mula dengar. Tak semena-mena aku tengok MV Sufian Suhaimi. Then aku realized dalam MV tu, Sufian tak salahkan EL 100%. Dan sebenarnya MV tu explain situasi dua insan tu.  1. SS pun memang jenis lelaki gatal kot. Dah ada awek, layan gak perempuan lain (dalam lagu tak sebut) tapi dalam MV, tunjuk ad

Ada dan tak ada

Aku rasa kita patut berhenti berfikir begini: Tak perlu tengok kelebihan orang lain. Apa yang dia ada, tapi kita tak ada. Sebaliknya lihatlah apa yang kita ada tapi dia tak ada. Sebab setiap orang ada kelebihan dan kekurangan sendiri. Sebab, endingnya kita terus menerus membanding-bandingkan kehidupan kita. Terus menerus, 'suka' atau 'happy' atau 'puas hati' melihat orang lain tak ada apa yang kita ada, walaupun orang itu ada apa yang kita tak ada. Kira fikir seimbang begitu barangkali. Bagi aku, setelah berfikir panjang, ia macam sesuatu yang sakit. Sakit, sebab kita  'suka' atau 'happy' atau 'puas hati'    dengan kekurangan orang lain. Sebaliknya kita patut mula berfikir begini: Ya betul, kita tak ada apa yang dia ada. Itu rezeki dia. MashaAllah happy muka dia tu, macam kita pun terjangkit juga dengan kehappyan itu. Dan sebetulnya, apa yang kita ada tu dah cukup buat kita. Alhamdulillah. Kita tak ada apa yang orang lain ada, tapi yan

Never in My Life

Never in my life, Was this ' badge '... Belongs to me It was tough, It was hard It was always been too heavy But, I have chosen to bear all the weight Because, I've enjoyed it --  Regards, Siti Fatimah Khairiah M Amin credit to Korean Drama : While you were sleeping