Kayıtlar

Mart, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Sawan Cerita Korea

Makin lama aku tengok cerita-cerita Korea ni, baik Filem atau Kisah Bersiri, makin mengingatkan aku minat aku menulis. Aku memang dari dulu suka menulis, tapi tak serius. I'd write off my minds. Tak kisah apa aku fikir, aku tulis je. Panjang lebar. With lots of rojak, like right now, short forms and many other handicaps. Banyak kekurangan. Which is too far from being a good writer, which someone will appreciate my writings. Memang jauh la kan nak ke situ. Tapi makin lama aku tengok cerita-cerita Korea ni. Makin macam rasa, sedap nya kalau aku dapat menulis sesuatu yang beneficial. Sesuatu yang will be appreciated. Bukan apa, ada perbezaan dari sudut genre cerita-cerita garapan Korea dan Melayu. Aku cakap melayu sebab aku jarang tertengok garapan indian or chinese di Malaysia. By the way, garapan Korea lebih specifik, fokus dan teknikal. Ada cinta, ada romantik dan ada lucu, tapi ada juga fakta-fakta teknikal. Contoh kalau kisah pilot. Bukan sekadar pergi balik airport, pakai unifor

A Day With His Daughter

Resim
Mama cuti sejak 1 Mac 2019 haritu sebab Aisha kena Chicken Pox. Smpailah semalam 7 Mac 2019. So today, 8 Mac 2019, Aisha lepak dengan abah. 1. Hantar mama pi kerja dan breakfast dengan mama 2. Kemas rumah, spring cleaning dan cuci kereta 3. Pi ikut abah Solat Jumaat 4. Cuci gigi 5. Potong Rambut