Its 11.11

Another 7 hari before birthday Ammar. Celebration with friends on 14.11 ni kat sekolah kebangsaan. So ok la tu, mama bg kek 1. 

Malam td, lepas dinner kt luar, balik rumah, mama terus naik atas, proses baju nak gosok. Nak pastikan gosok semua, so senang nk menghadapi hari2 mendatang.

Washing Machine masuk bengkel. Tak rosak teruk, tapi sebelum teruk, abah decide hantar bengkel. Macam kereta jugak ek washing machine nih huhuhhu. Sebenarnya washing machine ni sgt reliable, tapi capacity dia yang tak reliable untuk menampung keluarga kami. I told you so En. Shahrun Hisam! We need bigger loads! Tapi tak apa, kita cuba fix in, di samping, pelan nak tambah anak terpaksa digugurkan. Kesian machine tuh. Senak weih! Hahahahaha....

So as for now, Abah akan ke laundy mate 2 hari sekali. Datang weekend, 4 loads of baju! RM20 tukar coins pun tak ckp. *sigh*....

SO, sebenarnya nak cerita malam tadi. Semua orang dah ready masuk tidur, tiba-tiba Aisha shouted out. NAK NUGGET! Aisha lapar at 10.45pm!. Gahhh. Mama memang bolayan sebab nak iron baju sebakul penuh. Biasalah mama. Pagi2 wiken mama jarang nk bangun awal. Sedap baring cuaca sejuk lagi. Tapi dah tengahari sangat panas jadi mama takde mood nk mengiron. Malam-malam lah cuaca paling tenang dicampur mama dah rasa gelabah, baju sebakul perlu iron sebelum esok tiba!

Aisha pun mulalah menangis kecil. Dan lama-lama kedengaran semakin bingit dan annoying! Mama pun suruh diam diam diam. Tak diam2. Pujuk cakap esok esok esok. Tak makan pujuk. Abah memang tak boleh dengar budak meraung mula panggil Aisha untuk turun dan abah akan gorengkan nugget. Tapi selagi nugget tak siap, selagi tu la dia meraung2. Huwaaaaa. Abah terus lost temper masa tu. Mama pun kecut panggil Aisha naik. Bagi fon. Dia diam kejap. Abah siap goreng nugget panggil dia turun semula, dalam keadaan temper. Hahahah. Abah, abah...

Mama tergelak kecil kat atas. Abah tengah tahan tuh. Kalau anak-anak sebelum memang dah mendapat sedas dua tu huhuhuhu. Lepas makan Aisha naik. Muka monyok, tetapi kenyang. Mama still pulun iron baju tak berkesudahan. Lalu Aisha ambik bantal dan pergi baring kat bilik kosong sebelah bilik abang-abang. Hafiy, being hafiy yang sangat ambil berat, terus bangun dan tanya. Aisha nak tidur kat sini ke? Aisha angguk. Hafiy nak teman, Aisha tak bagi. 

Tak lama abah pun naik. Abah siap2 nak tidur. Abah baring. Tak sampai seminit abah bangun carik Aisha. Mama pun cakap. Aisha merajuk. Tidur sorang kat bilik sana. 

Hahahaha. 

Abah pun pi pujuk, ajak tidur kat bilik mama abah. Siap dodoikan. So sweet. Slalu selagi mama tak tidur jangan harap Aisha nak tidur. Elok je Aisha tidur, siap abah selimutkan. Huhuhu. Touching pulak Hehehe....

Semoga Aisha sayang abah sampai bila-bila dan kasih anak dan abah berpanjangan sampai bila-bila. 

Amin....

Mama loves Aisha, Ammar, Hafiy dan Firdaus... Sayang abah korang jugakk hehehehe.

--
Regards,
Siti Fatimah Khairiah M Amin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Use Tea Tree Oil To Combat Body Odor

Save Me

Ramadhan Kareem 2019